Hvordan forme langfiberarmert termoplast?

Langfiberarmert termoplast (LFRT) brukes i sprøytestøping med høye mekaniske egenskaper.Selv om LFRT-teknologi kan gi gode styrke-, stivhets- og slagegenskaper, spiller bearbeidingsmetoden til dette materialet en viktig rolle for å bestemme hvilken ytelse den siste delen kan oppnå.

For å lykkes med å forme LFRT, er det nødvendig å forstå noen av deres unike egenskaper.Å forstå forskjellen mellom LFRT og konvensjonell forsterket termoplast har fremmet utviklingen av utstyr, design og prosesseringsteknologi for å maksimere verdien og potensialet til LFRT.

Forskjellen mellom LFRT og tradisjonelle short cut og korte glassfiberforsterkede kompositter er lengden på fiberen.I LFRT er lengden på fiberen den samme som lengden på pellets.Dette er fordi de fleste LFRT-er produseres ved pultrudering i stedet for skjærsammensetning.

I LFRT-produksjon, kontinuerlig slep avglassfiberuvridd roving trekkes først inn i en dyse for belegg og impregnert med harpiks.Etter å ha kommet ut av formen, kuttes eller pelletiseres denne kontinuerlige forsterkede plaststripen, vanligvis kuttet til en lengde på 10~12 mm.I motsetning til dette inneholder tradisjonelle korte glassfiberkompositter kun hakkede fibre med en lengde på 3 til 4 mm, og lengden vil reduseres ytterligere til mindre enn 2 mm i skjærekstruderen.

注塑

Fiberlengden i LFRT-pellets bidrar til å forbedre de mekaniske egenskapene til LFRT-støtmotstand eller seighetsøkning samtidig som stivheten opprettholdes.Så lenge fibrene opprettholder lengden under støpeprosessen, vil de danne et "indre skjelett" som gir ultrahøye mekaniske egenskaper.En dårlig støpeprosess kan imidlertid gjøre langfiberprodukter til kortfibermaterialer.Hvis lengden på fiberen kompromitteres under støpeprosessen, er det umulig å oppnå det nødvendige ytelsesnivået.

For å opprettholde fiberlengden under LFRT-støping, må tre viktige aspekter vurderes: sprøytestøpemaskin, komponent- og formdesign og prosessforhold.

1. Forholdsregler for utstyr

Et spørsmål som ofte stilles om LFRT-behandling er: Er det mulig for oss å bruke eksisterende sprøytestøpeutstyr til å støpe disse materialene.I de fleste tilfeller kan utstyret som brukes til å danne kortfiberkompositter også brukes til å danne LFRT.Selv om typisk kortfiberstøpeutstyr er tilfredsstillende for de fleste LFRT-komponenter og -produkter, kan noen modifikasjoner av utstyret bedre bidra til å opprettholde fiberlengden.

En generell skrue med en typisk "feed-compression-metering"-seksjon er svært egnet for denne prosessen, og den destruktive skjæringen av fiberen kan reduseres ved å redusere kompresjonsforholdet til doseringsseksjonen.Kompresjonsforholdet til måleseksjonen på ca. 2:1 er det beste for LFRT-produkter.Det er ikke nødvendig å bruke spesielle metallegeringer for å lage skruer, tønner og andre deler, fordi slitasjen på LFRT ikke er like stor som for tradisjonelle oppkuttede glassfiberforsterkede termoplaster.

Et annet utstyr som kan ha nytte av en designgjennomgang er dysespissen.Noen termoplastiske materialer er lettere å behandle med en omvendt konisk dysespiss, som kan skape en høy grad av skjærkraft når materialet sprøytes inn i formhulen.Denne dysespissen kan imidlertid redusere fiberlengden til langfiberkomposittmaterialet betydelig.Derfor anbefales det å bruke en rillet dysespiss/ventilenhet med 100 % "free flow"-design, som gjør det enkelt for lange fibre å passere gjennom dysen og inn i delen.

I tillegg bør diameteren på dysen og porthullet ha en løs størrelse på 5,5m

m (0,250 tommer) eller mer, og det skal ikke være noen skarpe kanter.Det er viktig å forstå hvordan materialet strømmer gjennom sprøytestøpeutstyret og bestemme hvor skjæringen vil bryte fibrene.

图片6

 

Hebei Yuniu Fiberglass Manufacturing Company Limitederen produsent av glassfibermateriale med over 10 års erfaring, 7 års eksporterfaring.

Vi er produsent av glassfiberråvarer, for eksempel fiberglass roving, glassfiber garn, glassfiber hakket tråd matte, glassfiber kuttet tråder, fiberglass svart matte, glassfiber vevd roving, glassfiber stoff, glassfiber klut..Og så videre.

Hvis noen trenger, vennligst kontakt oss fritt.

Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe og støtte deg.

 


Innleggstid: 09. oktober 2021